Henk Koster & Linda Kloosterman

Henk en Linda dansen al jaren fanatiek wedstrijd. Door alle ontwikkelingen hebben ze even een kleine pauze ingelast en steunen zij langs de kant de andere paren van het team!

Een stukje historie:

Wij dansen sinds 2007 samen. Henk is begonnen met dansen op 8-jarige leeftijd en is na meerdere tussenposen met Linda gaan dansen. Linda heeft rond haar 13e jaar het eerste jaar gevolgd. Daarna is ze gestopt omdat haar toenmalige partner niet verder wilde.

Wij zaten allebei al enige tijd bij dezelfde vriendengroep, maar wisten nooit van elkaar dat we beiden op dansen hadden gezeten! Op het terras onder het genot van een drankje, kwamen we erachter! We hebben er gezellig over gekletst totdat ik (Linda) voor de grap zei: waarom gaan wij niet samen dansen? Gezien we allebei geen danspartner hebben? En zijn antwoord was JA!

Belofte maakt natuurlijk schuld. In september zijn we begonnen in de 2de jaars groep. Dit verliep soepeltjes. We pakten alles snel op en hadden erg veel lol samen. Dit heeft er ook toe geleid dat we niet alleen een danspaar waren maar ook een liefdeskoppel.

Al snel begonnen de kriebels om eens mee te doen met een wedstrijd. Zo gezegd zo gedaan.. Onze eerste wedstrijd was bij de Sond Noord begin 2008. We vielen toen gelijk in de prijzen. Hierdoor werden we nog enthousiaster en zijn we niet meer gestopt met wedstrijden dansen. We hebben alleen een korte ‘break’ gehad in verband met de zwangerschap en geboorte van ons dochtertje Myrthe.

Na verloop van tijd is de Sond Noord samengevoegd met Sond Oost. Ook hier hebben we fanatiek meegedanst. We begonnen hier in de C klasse. In de C en B klasse behaalden we zo goed als elke wedstrijd een eerste prijs, waardoor we snel waren gepromoveerd naar de A klasse. Eenmaal in de A klasse werd het behoorlijk rustig qua aantal dansparen. Ook hier behaalden we eigenlijk altijd een eerste of tweede plaats! Omdat we meer concurrentie wilden hebben, hebben we met nog een aantal andere dansparen van de dansschool besloten om over te gaan naar DMN (Dans Midden Nederland)

Bij DMN zijn we gestart in de A klasse en we wisten niet wat ons overkwam! Wat veel dansparen ineens op de vloer! Als een kers op de taart behaalden we direct een eerste plaats!

Na een aantal wedstrijden hadden we al zoveel punten verzameld dat we bijna konden promoveren naar de hoofdklasse. Ondanks dat we ongeveer 5,5 maand zwanger waren van ons tweede kindje hebben we toch besloten om nog mee te doen met de één na laatste wedstrijd van het seizoen in Tilburg. We behaalden toen de tweede prijs en zijn hiermee gepromoveerd naar de Hoofdklasse! Ons doel was bereikt J

Na de geboorte van ons zoontje Lorenzo zijn we halverwege het seizoen ingestroomd in de Hoofdklasse en hebben we direct finale gedanst! Ons geluk kon niet meer op. Na enige tijd kwamen we erachter dat het met twee jonge kinderen lastiger werd om de continuïteit te vinden qua trainen. Hierom hebben we besloten om tijdelijk te stoppen met dansen.

Maar……

Als het ballroomdansen toch eenmaal in je zit!! Na ongeveer twee jaar konden we er niet meer tegen. We zijn bij de NADB wedstrijd Zwarte Waterland Trofee te Zwolle wezen kijken en waren gelijk weer om! We hebben contact gezocht met de dansschool en zijn toen gelijk weer begonnen met de privélessen.  Echter wist onze trainster niet hoelang ze nog door kon gaan met het geven van privélessen. Hierom hebben we besloten om eens buiten onze dansschool de mogelijkheden te bekijken. Na de enthousiaste verhalen van Robbie en Jolanda Vahl (die we kennen van onze dansschool) hebben we een privéles bij Herman in Zwolle gepland en zijn wij op een vrijdagavond met Robbie en Jolanda mee gegaan naar een techniekles van Herman en Michèle. Hier voelden wij ons gelijk op ons gemak. We werden met open armen ontvangen! Dit heeft er toe geleid, nadat ook de privéles ons goed beviel, dat we de lessen bij de dansschool hebben stopgezet en verder hebben gepland bij Herman en Michèle. Vanaf het begin zijn we druk met nieuwe programma’s en hebben als doel om in oktober/november 2015 te starten bij de NVAD Open klasse en vanaf januari 2016 te starten bij de NADB Adults C klasse.

Graag willen wij ook een steentje bijdragen aan het team en zoals iedereen inmiddels weet zijn wij daar nu ook onderdeel van!

We hopen dat we nog lang van team Love2Move mogen genieten!

Groetjes Henk en Linda