Henk & Elly Kortman

Wij zijn woonachtig in Enschede, hebben 2 kinderen, schoonzoon en schoondochter en 2 kleinkinderen. Daarnaast hebben wij de intensieve zorg over 2 cavia’s en soms over onze “lease” hond van onze zoon.
Nadat Henk in 2010 is gestopt met hockey hebben wij destijds nagedacht om gezamenlijk activiteiten te ontplooien waarbij het Ballroom dansen altijd al onze interesse heeft gehad en hebben ons aangesloten bij dansschool Dance Masters Kolmschot in Oldenzaal. Daar zijn wij begonnen met Brons, 1x per week , gewoon om gezellig te dansen. Naast de gezelligheid met allerlei drankjes en hapjes bleek onze interesse toch iets meer te zijn dan gezelligheid alleen.Begin 2011 hebben wij meegedaan met de regionale wedstrijd van de SOND beginnende in de D- klasse. Deze eerste wedstrijd was in de gedachten van Henk al een finale plaats waard echter strandden wij reeds in de halve finale !! Wat een tegenslag……. Toen wij echter achteraf de opnames bekeken wisten wij dat er nog echt veel te leren viel maar het enthousiasme en plezier werd er niet minder om.
Daarna hebben wij gelukkig altijd de finales in de verschillende klasses van de SOND behaald en in april 2015 zijn wij in de ranking als eerste geëindigd in de A – klasse. Een mooie afsluiting van de SOND periode.In de tussentijd zijn wij in februari 2013 gestart bij de NADB in de Debutanten klasse en zijn medio 2014 gepromoveerd naar de Senioren III A Klasse. Voor ons een geweldige mijlpaal te mogen dansen tussen al die prachtige en enthousiaste dansparen. Het gaf ons overigens een bijzonder trots gevoel om direct bij de eerste wedstrijd de finale te mogen dansen. Overigens is dit gevoel nog steeds aanwezig bij elke andere behaalde finale.Toen wij in 2013 aanwezig waren bij de NK in Almere hebben wij het Love2Move team op afstand gade geslagen waarin wij bijzonder gemotiveerde coaches bezig zagen hun dansparen te inspireren. Vanaf dat moment dachten wij tweeën “dit willen wij ook !!“

In 2014 hebben wij voor het eerst privé lessen gehad van Herman en Michèle en vanaf dat moment wilden wij eigenlijk niets anders. Het enthousiasme van beiden, de teamspirit en het teamgevoel van het gehele Love2Move team hebben de doorslag gegeven om ons aan te sluiten bij deze geweldige groep. Wij zijn er in ieder geval trots op hierbij te horen !!